18 Kasım 2013 Pazartesi

Kitap Hırsızı -|- Kitap yorumu


ÖLÜM MELEĞİ SİZE BİR HİKAYE ANLATMAK İSTERSE DURUP DİNLEMEZ MİSİNİZ?
          Ölüm meleğinin ağzından savaş yıllarında küçük bir kitap hırsızının, Liesel Meminger’in hikayesi bu.
“...Her durumda hayatta kalan birinin hikayesi bu; hep geride kalan olmakta ustalaşmış birinin hikayesi. Aslında pek çok başka şeyin yanısıra şu saydıklarımla ilgili küçük bir hikaye:

* Bir kız

* Bazı kelimeler
          * Bir akordiyoncu 
* Bazı fanatik Almanlar
          * Bir Yahudi dövüşçü 
* Ve bol miktarda hırsızlık...”

Liesel Meminger, Münih’in varoşlarında yaşayan yoksul Hubermann ailesinin yanına evlatlık olarak verilir. 1933 yılında Almanların yüzde 90’ı Adolf Hitler’i gözlerini kırpmadan desteklerken, Liesel’in üvey babası Hans Hubermann kalan yüzde on içindeydi. Üstelik, evlerinin bodrumunda bir Yahudi saklamak zorunda kaldılar.



       

          Yorumum;
       
          Selamun Aleykum.
       
          Yine bir kitabın sonuna gelmiş bulunuyorum.Kısaca özetlemek gerekirse gayet sade dilde yazılmış yada çevirenin ustalığıdır bilemem orasını.Gayet akıcı kimileri yorum yazmışlar yavaş yavaş okunası bir kitap diye ama ben beceremedim bir çırpıda bitiverdi.Çok beğenilmesinin nedeni sanırım çok fazla yahudi taraftarı olduğunu belli etmesidir.Filme çevrilecek olması da güzel bir fikir merakla bekleyeceğim filmini.

Yazarın uslübu olaylarda geçişleri güzeldi.huberman ailesi iyiydi.Üvey anne rosa her ne kadar ağzı bozuk olsada iyi kadındı.hans iyi bir baba oldu.Kitap aşkıyla dolu bir çocuğun güzel maceraları olan fakat tasvip edemeyeceğimiz hırsızlıklarla dolu olan maceralarıydı.Nazi Döneminde yaşanan olaylara küçük bir alman kasabasında bakışlarıydı.Vs Vs  Film 2014 de imiş bekliyoruz bakalım.'' Hiç '' adlı romanından daha güzeldi demeyide unutmayayım.
       




















Hiç yorum yok: