13 Kasım 2013 Çarşamba

Yıkılan Krallıklar -|- Kitap Yorumu

 Prenses: Lüks bir dünyada şımartılarak büyütülmüş Cleo, uzun zaman önce yeryüzünden silinip gittiği               düşünülen büyünün peşinde, zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmak zorunda 

Asi: Haksızlıklar yüzünden öfkeden deliye dönen Jonas, ülkesinin sefalet içinde kalmasına neden olan baskıya  karşı ayaklanıyor ve hiç tahmin etmediği bir görev üstleniyor.

Büyücü: Kraliyet ailesinin bir ferdi olan Lucia, geçmişi hakkındaki gerçeği ve sahip olacağı kehanet edilen doğaüstü gücünü keşfediyor.

Veliaht: Şiddetle büyüyen ve fetih için eğitilen, kralın ilk çocuğu Magnus, yüreğin kılıçtan daha keskin olabileceğini anlıyor.

Mitikanın üç krallığında da büyü uzun zaman önce unutulmuştu. Şimdi, barışın hüküm sürdüğü yılların ardından, ölümcül bir huzursuzluk içten içe, bir hastalık gibi yayılıyor.Her bir krallığın lideri güç için savaş baltasını çıkardı, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Krallıklar yıkılacak. Peki ama her şey yıkıldıktan sonra kim zaferle ayakta kalacak? 

''Perşembe günü tüyap kitap fuarında bayağı uzun süren aramamızdan sonra yıkılan krallıklar kitabını dex yayınlarından bulabildik eşimle beraber.Çok aradık çünkü ismini yayınevinin ismini unuttum.Ve ne hikmetse hiçbir yayınevi bu kitabı duymamış nerdeyse en azından sorduklarımız..

BLogger lerin yorumları üzerine aldığım bir kitaptı.Yata kalka 4 günün sonunda bitirebildim.Fantastik kitap olarak ilk okuyup bitirdiğim eser diyebilirim.Kitaplarda fantastik filmlerde bilim kurgu yu pek sevemiyorum.Ama yinede bu kitabı bitirebildim sabırla..Çok sayıda şehadet getirerek iman tazeledim.tanrıça tanrılar gibi kavramlar zira bize ters olduğundan her ne kadar yazarın hayali desemde kendimi her bu kelimeler geçtikte suçlu hissedip bıraksam mı diye düşündüm.

Savaşı bayağı bekledik açıkçası.Ve savaş çok yüzeysel oldu. konuları sıkmadan 3 krallıktan azar azar bahsetmeleri güzel olmuş film tadında ilerliyor.Tam kitaba ısındığımız son 10 15 sayfada hemencecik bitiverdi.Ama sonunu güzel bırakmış hakikaten merak uyandırıyor bundan sonra olacaklar.Birde kitabın başında bulunan 3 krallık ve mensuplarının isimleri kitabı bayağı kolaylaştırıyor.unuttuğum yerlerde oralardan istifade ettim.bu kimdi vs. insanın aklında soru işareti kalmıyor.

Netice itibariyle güzel bir serüvendi.Tanriçalar vs. olmadan da bu konularla süper bir hatta seri roman yazılabilir.ALLAH yazara da iman nasip etsin.sıradaki kitabı merakla bekliyorum.''


2 yorum:

cocugumlaeglenirken dedi ki...

yararlı bir yayın olmuş elinize sağlık birde şu kelime doğrulama derdi olmsa yorun yazarken ne iyi olr du

muhliscakmak dedi ki...

teşekkür ederim.Evet bizde muzdaribiz o konuda